Restaurant Brafoer door brand getroffen

BEVERWIJK – Restaurant Brafoer aan de Halve Maan is in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 april 2024 door brand getroffen. De entree van het pand is daarbij zwaar beschadigd geraakt. Voorlopig zal het bedrijf noodgedwongen gesloten blijven.

Een voorbijganger merkte de brand op en belde direct 112. Hierdoor kon de brandweer snel in actie komen en is mogelijk erger voorkomen. De gevel van het pand en de binnenruimte ter hoogte van de entree raakten zwaar beschadigd. De rest van het pand bleef gespaard, maar er is wel sprake van roetschade. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Op de plaats waar de brandhaard zich bevond, bevinden zich geen grote installaties. Wel hangt er veel verlichting op die plek, men gaat nog bekijken of hier wellicht sprake kan zijn geweest van kortsluiting.

Het populaire restaurant werd in het najaar van 2017 geopend. In de zomer van 2021 opende Brafoer een tweede vestiging in het centrum van Heemskerk. De brand in Beverwijk komt anderhalve week voor de viering van Koningsdag. Hoewel het restaurant zelf door de gevolgen van de brand voorlopig niet open kan gaan, verwacht mede-eigenaar Arjan van Marm dat de situatie geen gevolgen zal hebben voor de festiviteiten op het plein.