Vier bijzondere concerten in Grote Kerk van Beverwijk

BEVERWIJK – In de Grote Kerk, veelal aangeduid als de Wijkertoren, zijn deze zomer vier bijzondere concerten. Daarnaast is het ook regelmatig mogelijk om de toren van het kerkgebouw te beklimmen. Het levert een fantastisch weids uitzicht op Beverwijk en omgeving op.

Op zaterdag 1 juli klinkt barokmuziek door het kerkgebouw, als Mike Fentross en Paulina van Laarhoven laten horen wat ze op muzikaal gebied in huis hebben. Twee weken later, op zaterdag 15 juli, speelt de Beverwijkse folkgroep Fishermans Bend nummers uit zowel Ierland als Nederland. Jeroen Dupont (viool) en Nadezda Filippova (piano) spelen op zaterdag 22 juli werk van Beethoven, Schubert en Strawinsky. Tenslotte is het op 5 augustus tijd voor jazzmuziek, dan zullen Bas Kisjes en Sebastian Gramms op contrabas het publiek meenemen op een muzikale reis.

Op de zaterdagen 8 en 22 juli en 5 en 19 augustus kunnen belangstellenden om 13:30 uur en om 14:30 uur de Wijkertoren beklimmen. Meer informatie is op www.grotekerkbeverwijk.nl te vinden.