Stadsfeest Beverwijk 2024: meer muziek, meer kermis, meer feest!

BEVERWIJK – Het is juni en dat betekent tijd voor een feestje in het centrum van Beverwijk. Het Stadsfeest Beverwijk is dit jaar in velerlei opzicht bijzonder te noemen, maar voelt daarnaast vooral ook vertrouwd aan. De gebruikelijke mix van muziek, paardensport, wielrennen en vermaak voor jong en oud zal van 26 tot en met 30 juni duizenden mensen op de been brengen.

Aan de line-up op de diverse podia zal het dit jaar zeker niet liggen, want het muzikale aanbod is groter dan ooit en heel wat bekende artiesten zullen de revue passeren. Dat begint al meteen goed op woensdagavond. Dan heeft het publiek de keuze uit live muziek van de band The Tour (één van de populairste coverbands van Nederland met ruim 1500 optredens in twintig jaar tijd) met in de pauzes optredens van Yves Berendse, Joel Borelli en Wesly Bronkhorst bij Brafoer op het Stationsplein en Club Ram Bam (het regionale DJ-collectief dat zowel de nieuwste beats als oude hits in een nieuw jasje laat horen, inclusief special effects) bij Notelle Bar en Café Asgard in de Koningstraat.

Dries Roelvink opent 100e kortebaandraverij

De jaarlijkse kortebaandraverij op de Breestraat vindt dit jaar voor de 100e keer plaats. Reden dus voor een extra feestje, daarom zal niemand minder dan de populaire volkszanger Dries Roelvink om 13.30 uur het podium op de Breestraat bestijgen. Wees er op tijd bij, want het optreden begint stipt op tijd, zodat daarna alla aandacht kan uitgaan naar de paardenkoers. Wie sleept dit jaar de felbegeerde beker in de wacht en welke goklustige bezoekers weten de uitslag goed te voorspellen en strijken daarmee een leuke winst op? Eén ding staat vast: het wordt als altijd de grootste reünie van Beverwijk, waarvoor mensen steevast een plek in hun agenda reserveren. Vanaf 18.00 uur gaat het feest gewoon door in de Koningstraat, waar DJ Toine en DJ Cor er de rest van de avond een dolle boel van maken in de 90s Dance Party. Als extra bonus staat zanger Tom Haver vanaf 19:00 ook op het podium!

Funky Friday versus Amsterdamse avond

Wie houdt van dansen, zit op vrijdagavond vanaf 19.00 uur goed bij Brafoer. Voor het eerst vindt daar de Funky Friday plaats met de band Cherry & the Sugarstuds (de perfecte cocktail van goede funky muziek, entertainment en dans) en gastoptredens van Jesse Prins en Diva Tina (de Nederlandse Tina Turner). Meer een liefhebber van Amsterdamse gezelligheid? Dan gewoon gezellig naar de Koningstraat toe, waar vanaf 18.00 uur maar liefst zes zangers van het Nederlandstalige repertoire zullen optreden. Het zijn Jovano, Bernardo, Brandon, Henk Schulz, Boris Beths en Danny Froger. Volop afwisseling dus in een top show met veel herkenbare liedjes die iedereen kan meezingen!

Ringsteken op de Zeestraat

Eén van de mooie tradities tijdens het Stadsfeest Beverwijk is het ringsteken op de Zeestraat. Als vanouds op de vrijdagavond, met vanaf 18:00 uur eerst een rondrit door de stad. Daarna begeven de combinaties met aangespannen paarden naar het parcours voor de feitelijke wedstrijd. Na afloop is er live muziek bij Yello’s Bar.

Jaarmarkt en Roze Zaterdag

In de Breestraat is de zaterdag het domein voor de jaarmarkt. Niet minder dan zestig kramen zullen er staan met allerhande aanbod, dus kom vooral koopjes scoren en geniet van de smakelijke hapjes die op het foodtruckplein verkrijgbaar zijn. Vanaf 10:00 uur gaat de markt van start en vanaf 12:00 uur is er ook live muziek door Santana Collection. Op de Zeestraat staat zaterdag alles in het teken van tolerantie, acceptatie en liefde. Het is dan Roze Zaterdag, met onder meer een stilettorun, trouwen voor één dag en informatie van organisaties die zich bezighouden met LHBTQI+-aangelegenheden. In de avond een weergaloos podiumprogramma met Mary Jane Holland, Jeffrey Kuipers, A-Fever, Matt Jaxxon en Gerard Joling.

Nog meer muziek

En we zijn er nog steeds niet, want op het Stationsplein barst zaterdagmiddag al om 15:00 uur een nieuwe editie van Popfoer los. Een vertrouwd concept op een nieuw tijdstip: vier regionale bands zullen deze middag en avond optreden. Het zijn: She Rocks (female fronted rock), Serious Fun (pop-rock coverband), The Ravels (jaren 60/70-rock met een randje) en De Neven van Ed (rock/blues-coverband). Vanaf 18:00 uur opent Club Koningstraat de deuren, een plek voor de liefhebbers van een goede dancebeat, verzorgd door de vier DJ’s van DJ Shuffle. Geen Stadsfeest Beverwijk zonder De Wico’s? Natuurlijk zijn ook zij weer van de partij! Zondagmiddag zorgen ze voor de muzikale omlijsting tijdens de Ronde van Beverwijk. Speciaal voor deze gelegenheid ontvangen ze Robin de Ruiter (ex-Shoreline) als gast!

Kermis meer dan verdubbeld

Voor de kermis op het Meerplein hebben zich inmiddels al 35 exploitanten ingeschreven. Dat is meer dan het dubbele van vorig jaar, dus vertier van de bovenste plank is zeker gegarandeerd. De kermis is van woensdag tot en met zondag te bezoeken.

Alle optredens gratis toegankelijk

Voor alle genoemde optredens geldt dat ze wederom gratis toegankelijk zijn. Aan de bezoekers wordt wel medewerking gevraagd bij het op correcte wijze inzamelen van de plastic drinkbekers. Hiervoor zal – zoals tegenwoordig bij alle evenementen gangbaar is – een retoursysteem worden gehanteerd. De organisatie hoopt dat mensen ook hun eigen afval niet op straat gooien, zodat het centrum van Beverwijk ook tijdens dit evenement mooi schoon blijft.