Dries Roelvink verzorgt optreden voorafgaand aan start honderdste kortebaandraverij

BEVERWIJK – Zanger Dries Roelvink heeft vanmiddag opgetreden op de Breestraat. Het optreden vond plaats in het kader van de honderdste editie van de kortebaandraverij, die direct na het optreden van start ging. De geboren Amsterdammer zong een mix van eigen repertoire en populaire Nederlandstalige liedjes van anderen. Hij sloot echter af in het Engels met “My Way”.

De eerste kortebaandraverij op de Breestraat vond al in 1895 plaats. Mogelijk zelfs nog eerder, want er waren ook incidenteel al evenementen die je hieronder zou kunnen scharen. De editie van 1895 wordt echter formeel als de eerste officiële kortebaandraverij van Beverwijk beschouwd. Het honderdjarig bestaan werd daarom al in 1995 gevierd, maar toen was de honderdste editie nog lang niet aan de orde. Dat komt omdat er gedurende een aantal jaren geen paardenkoers plaatsvond. In de oorlogsjaren ging het evenement niet door, maar van halverwege jaren zestig tot begin jaren tachtig was er niet voldoende geld in kas en moest Beverwijk het zonder de paardenraces stellen.

Omdat vandaag formeel de honderdste editie een feit is, wilde men wat extra’s doen. Het werd een optreden van d bekende volkszanger Dries Roelvink, die het publiek volop aan het zingen kreeg. Menigeen wilde ook met hem op de foto, hetgeen hij en passant tijdens het zingen regelde. Hoewel het bij aanvang van het optreden nog niet heel druk was op de Breestraat, veranderde dat snel. Tegen het einde van zijn act was het al aardig volgestroomd, al had er nog veel meer publiek bij gekund. Dat deed de zanger concluderen: “Ik heb het idee dat ik hier vanavond nog een keer moet terugkomen,”