Wijkerhaven stoot hotelfunctie af; geen hotel meer in Beverwijk

BEVERWIJK – Bij restaurant-bar De Wijkerhaven kun je terecht voor een drankje en voor een maaltijd, maar een hotelkamer boeken is niet meer mogelijk. Door het afstoten van de hotelfunctie heeft Beverwijk geen openbaar hotel meer. De hotelkamers zijn nu exclusief gereserveerd voor werknemers van industrieel reinigingsbedrijf Reym, dat zich op een steenworp afstand van het hotel bevindt.

In 2005 verkreeg toenmalig eigenaar Co de Groot een vergunning voor het bouwen van dertien hotelkamers boven het bestaande restaurant in de haven van Beverwijk. De Groot en zijn partner Ilona van Vegten dreven hun hotel met succes, al maakten ze regelmatig lastige periodes door. Zo werd in 2010 het faillissement van het bedrijf uitgesproken na een zakelijk geschil met een verzekeringsmaatschappij. Toch wist het stel de zaak van de ondergang te redden. Na een doorstart draaide De Wijkerhaven nog door tot 2017, daarna zegden zij het huurcontract op, mede omdat De Groot kampte met gezondheidsproblemen. Ruim drie jaar later overleed hij op 66-jarige leeftijd.

Tegenwoordig is De Wijkerhaven weer open, maar nu alleen als restaurant-bar. Het hotelgedeelte is nog wel in gebruik, maar niet meer beschikbaar voor boekingen van buitenaf. Het bedrijf Reym, dat zich bevindt op het terrein direct achter het hotel-restaurant, heeft een deal gesloten voor het exclusief reserveren van de beschikbare hotelkamers. Die worden nu gebruikt om personeel in onder te brengen dat tijdelijk voor het bedrijf aan het werk gaat. Veelal betreft het werknemers uit het buitenland, die bij voorkeur een slaapplaats zoeken in de directe omgeving van hun werk. Wie los daarvan in Beverwijk wil overnachten, kan dus niet meer op deze plek terecht.