Eigenaren zetten Stadsbrouwhuis Broer en Zus te koop

BEVERWIJK – Eigenaren Jolanda en Michel Verreij hebben hun Stadsbrouwhuis Broer en Zus te koop gezet. Het bedrijf staat bij Funda in Business in de etalage. Zolang er nog geen overnamekandidaat gevonden is, draait het huidige team gewoon door.

Jarenlang runde Rob Jongejans de zaak onder de naam Café De Wijckermolen. Na zijn overlijden in 2011 lagen de bedrijfsactiviteiten enige tijd stil, waarna zijn zus Jolanda (vandaar de naam ‘Broer en Zus’) de exploitatie van het café samen met haar gezin op zich nam. Aanvankelijk onder de naam grand-café Broer en Zus, maar al snel bleken hun ambities verder te reiken. Er kwam een complete brouwerij achter de zaak, waar nog altijd prijswinnende speciaalbieren worden gebrouwen. De coronacrisis heeft echter een zware wissel getrokken op het ondernemerschap en na twaalf jaar is voor de huidige eigenaren nu het moment gekomen om te stoppen met de zaak.

Of in het pand een horecabedrijf gevestigd blijft, hangt af van de wensen van de nieuwe koper. Het echtpaar Verreij wil overigens zelf wel verder gaan met het brouwen van bier, maar dan op een nieuwe locatie buiten Beverwijk. Hoe snel dat plan gerealiseerd kan worden, hangt af van de termijn waarop een overnamekandidaat gevonden wordt. Voor het uit 1922 daterende pand moet anderhalf miljoen euro worden betaald. Daarbij is inbegrepen een woning met een oppervlakte van 115 vierkante meter en een appartement op de eerste verdieping met een oppervlakte van 48 vierkante meter.