Programma Stadsfeest Beverwijk zeer veelzijdig voor jong en oud

BEVERWIJK – Zodra de zomer officieel is gestart, is het tijd voor een feestje. Nou, zeg maar gerust: een groot feest! Het Stadsfeest Beverwijk, om precies te zijn. Sinds 2022 niet meer in augustus, maar in de laatste week van juni. Op woensdag 28 juni gaat het spektakel van start met vijf dagen lang vermaak voor jong en oud. Kermis, kortebaandraverij, ringsteken, drie buitenpodia met live muziek en een koopjesmarkt van de centrumwinkeliers zorgen ervoor dat er voldoende te beleven valt. Het muzikale aanbod is zeer breed, want het Stadsfeest Beverwijk is een feest voor iedereen…!

Natuurlijk is er de jaarlijkse kermis op het Meerplein met volop attracties van 28 juni tot en met 2 juli. Ook het succesconcept ‘Brafoer & Friends’ keert terug. Op het Stationsplein komt bij restaurant Brafoer een groot podium, waarop woensdag 28 juni vanaf 18.30 uur artiesten van grote naam te zien en horen zullen zijn. De Amsterdamse zanger Robert Leroy bijvoorbeeld, die al ruim dertig jaar lang optreedt en menig feesttent op zijn kop heeft gezet. Hij was ook te zien in shows van de Toppers en in het televisieprogramma ‘Bloed, zweet en tranen’ van SBS6. De Zandvoortse zanger Yves Berendse zit nog niet zo lang in het vak. Hij tekende zijn eerste platencontract in 2016 en kreeg niet lang daarna de Buma Talent Award voor Beste Nieuwkomer. Dat deze rijzende ster later dit jaar een eigen concert verzorgt in muziektempel AFAS Live is veelzeggend over zijn populariteit. En wat moeten we nog zeggen over Ruth Jacott? Zij behoort al jaren tot de grootheden van de Nederlandse muziekscene. Een Zilveren Harp voor haar musicalrol in ‘A night at the Cotton Club’, de zesde plaats op het Eurovisie Songfestival in 1993 en een hele reeks succesvolle albums, die met goud, platina en zelfs dubbel-platina werden bekroond. En om de avond helemaal compleet te maken, komt de leukste coverband van Nederland ook naar Beverwijk: The Tour. Zes zeer professionele muzikanten, die bekend staan om hun ongekend strakke en energieke optredens met veel interactie, meezingers en hits om lekker op uit je bol te kunnen gaan! Ook op de Koningstraat wordt het weer een groot feest. Evenals vorig jaar slaan rockcafé Asgard en Notelle bar de handen ineen. Op het gezamenlijke podium staat woensdagavond vanaf 19:00 uur de band Rolls Noise. De kenners weten het: dan gaat het dak eraf! Van Elvis Presley tot Bløf, deze zevenkoppige band speelt alle hits van rock tot Nederpop met evenveel gemak. Niet voor niets stellen de bandleden zelf: “Wij rocken jou je tent uit!”

Kortebaandraverij en 90’s Party

Voor veel mensen is de kortebaandraverij van Beverwijk hét moment om bij te kletsen met vrienden van vroeger en nu. Terwijl de paarden draven, is de Breestraat één groot openluchtterras waar mensen zich prima vermaken en waar je met slim inzetten en een beetje geluk ook nog wat geld kunt winnen bij de totalisator. Als vanouds vindt de kortebaandraverij plaats op de donderdagmiddag. Nieuw is dat de baan dit jaar iets langer zal zijn dan in voorgaande jaren. Hierdoor is het voor de Beverwijkse harddraverijstichting Prins Bernhard mogelijk om een sterker deelnemersveld te realiseren. Het publiek mag zich verheugen op de aanwezigheid van ’s-lands beste renpaarden en de spanning zal dan ook naar verwachting weer hoog oplopen. Donderdagavond kunnen de feestvierders in de Koningstraat terecht, waar op het podium van Asgard en Notelle de landelijk bekende DJ Cor (‘Hee, Hoo’) en de uit Beverwijk afkomstige DJ Toine het publiek vanaf 19:00 uur zullen trakteren op een complete 90’s Party.

Ringsteken, Popfoer en Villa Volta XXL

Ook op vrijdag een bomvol programma in het centrum van Beverwijk. Op het Stationsplein al vanaf 16:30 uur het succesvolle concept Popfoer met maar liefst zes optredende bands uit eigen regio: The Encounter, Fortify, Decades, John the Revelator, The Ravels en Sixty Pound. Een uitgekiende mix van muzikale toptalenten uit de IJmond. Liever een knallend feest met de beats van Villa Volta XXL? Dan loop je naar de Koningstraat en ga je daar vanaf 20:00 uur uit je dak met deze plaatselijk zeer bekende groep dj’s. En mooie tradities mag je nooit vergeten, dus natuurlijk is ook het ringsteken met het aangespannen paard op vrijdagavond weer van de partij. Geniet van de nostalgische combinaties als ze door de Zeestraat rijden, terwijl de deelnemers hun best doen om zo veel mogelijk ringen te bemachtigen. Het ringsteken zorgt altijd voor veel bekijks in een gemoedelijke sfeer.

Koopjesmarkt en de Wico’s

Wat is Stadsfeest Beverwijk zonder optreden van de Wico’s? Al vele jaren vormt dit muzikale top-duo een  vaste waarde in de programmering. Dit jaar op zaterdagmiddag, vanaf 13:00 uur op de Breestraat. Jan Laan en Kees de Ruijte zullen het winkelend publiek vermaken vanuit de recent door de winkeliers aangeschafte nostalgische muziektent, die komt te staan ter hoogte van kledingwinkel H&M. Op de Breestraat zullen die dag tientallen kramen staan, waar de winkeliers mooie aanbiedingen presenteren. Voor de kinderen zijn er een gratis zweefmolen en diverse andere activiteiten. Een prima gelegenheid dus om met het hele gezin naar het centrum van de stad te komen en te genieten van voordeel en vermaak!

BBQ Beats en Holland’s Goud

Ook op de andere podia is zaterdag van alles te beleven. Brafoer biedt vanaf 14:00 uur de BBQ Beats aan met DJ Remy voor de muzikale omlijsting. Genieten onder de linden van heerlijke gerechten, al dan niet rechtstreeks van de barbecue! Denk aan een sappig hamburgertje, een poke bowl of overheerlijke oesters. Tevens zijn er fantastische cocktails verkrijgbaar en natuurlijk een goed glas wijn. Kinderen kunnen zich laten schminken en er staat een springkussen voor ze klaar. Aanmelden voor BBQ Beats is niet nodig, alle hapjes en drankjes kunnen met de speciale Stadsfeest Beverwijk-munten worden betaald. Na afloop treden op het grote podium de bekende zangers Quincy, Niels Bode en Gio op. De achtkoppige coverband Soul ‘O is de hoofd-act van deze avond en neemt je mee terug in de tijd naar de hits van Chic, Stevie Wonder, The Bee Gees, The Weather Girls en nog veel meer! Liever Nederlandstalig? In de Koningstraat start om 17:00 uur het muzikale feest onder de naam Hollands Goud met optredens van Ben Valkenburg, Boris Beths, Bram Vegas, Bernardo, Brandom Bakkum en hoofd-act Sander Kwarten. Let op: Sander betreedt naar verwachting al rond 18:30 uur het podium ,dus kom op tijd! De presentatie van deze avond ligt in de vertrouwde handen van Ron van Eerden.

Gratis toegang

Evenals in voorgaande jaren zijn alle onderdelen van het Stadsfeest Beverwijk gratis toegankelijk. Dat mag inmiddels al bijna een unicum worden genoemd. Mede dankzij veel trouwe sponsors lukt het de organisatie ook dit jaar om het complete programma gratis aan de bezoekers te kunnen aanbieden.