Oud-wethouder Koster: “Parkeerplan is kiezersbedrog”

BEVERWIJK – Oud-wethouder Frans Koster heeft op Facebook hard uitgehaald naar Samen Lokaal. Hij plaatste een passage uit het verkiezingsprogramma van die partij, waarin staat te lezen dat de parkeertarieven niet verhoogd worden en dat parkeren op zaterdag gratis blijft. Van die belofte lijkt inmiddels niets meer over te zijn, want deze week moet de gemeenteraad een besluit nemen over een nieuw parkeerplan voor 2024 waarin men alleen de eerste uren op zaterdag nog gratis kan parkeren. Koster: “Ik moet lang terug in de historie, wil ik zo’n grootschalig kiezersbedrog vinden.”

Ook de ondernemers in het centrum zijn overwegend negatief gestemd over het nieuwe parkeerplan, dat volgens de coalitiepartijen nodig is om te voorkomen dat Beverwijk over enkele jaren geheel dichtslibt. Op verschillende locaties zijn inmiddels affiches opgehangen zoals op deze foto te zien is. Hiermee roept men de stadsbestuurders op om het parkeerplan niet uit te voeren. VRIJ!, de lokale partij waarbij ook Koster is aangesloten, noemt de plannen ‘desastreus’ en roept inwoners op om donderdagavond om 19:00 uur massaal naar het stadhuis te komen.

Het college schaafde het parkeerplan al wat bij op basis van inspraakreacties van bewoners en ondernemers. Meer over het plan is hier te lezen.