Speeltuintje Dongestraat officieel geopend

BEVERWIJK – Het nieuwe speeltuintje aan de Dongestraat is vandaag officieel geopend. Buurtbewoners hebben samen een gezellige barbecue gehouden. Voor de kinderen stond er de hele dag een stormbaan in de straat. Het speeltuintje is aangelegd op initiatief van de bewoners zelf.

Tot nu toe was in de Dongestraat geen speelvoorziening. Ook in de andere straten van de wijk Zwaansmeer was voor kinderen vrijwel niets te doen. Bewoners van de Dongestraat en Spaarnestraat staken de koppen bij elkaar en namen enkele jaren geleden contact op met het inmiddels overleden gemeenteraadslid Alex van Luijn. Via hem is het balletje verder gaan rollen, uiteindelijk kwam het plan terecht bij het duurzaamheidsplatform van de gemeente Beverwijk.

Bewoners werden actief betrokken bij de ontwerpsessie die volgde, zodat het speeltuintje goed aan zou sluiten bij de wensen van de bewoners. De kosten voor de aanleg werden betaald uit de buurtbudgetten van de gemeente Beverwijk en woningcorporatie Pré Wonen. Ook de kosten voor het openingsfeest werden vanuit deze budgetten vergoed. Voortaan kunnen de kinderen uit de buurt dus in de Dongestraat naar hartenlust spelen in de beschermde omgeving van deze woonwijk.