O’Tacos en Johnny’s Burger Co. vestigen zich in Beverwijk

BEVERWIJK – De van oorsprong Franse restaurantketen O’Tacos vestigt zich in Beverwijk. Voor Johnny’s Burger Co. geldt hetzelfde. Op de ramen van een leegstaand winkelpand aan de Wijkerbaan zijn sinds kort de logo’s van de twee fastfoodketens te zien met daarbij de tekst “Coming soon”.

Het concern O’Tacos profileert zich als de uitvinder en marktleider van Franse taco’s, ofwel de Mexicaanse klassieker, bewerkt in een Franse stijl. Drie broers startten het concern in 2007 in de Franse stad Grenoble. Ze bedachten een formule die is gebaseerd op de Mexicaanse taco’s, die wereldwijd populair zijn. Daarmee vonden de ondernemers een gat in de markt. Na een aantal jaren succesvol te hebben gedraaid, besloten de broers in 2014 om er een franchiseconcept aan te koppelen. Sindsdien groeide O’Tacos snel. Twee jaar geleden betrad het bedrijf voor het eerst de Nederlandse markt en binnenkort wordt daar dus in Beverwijk een nieuwe vestiging aan toegevoegd.

Johnny’s Burger Co. kwam in 2011 als shop-in-shopformule naar Nederland en is sinds 2014 volledig actief als franchiseformule. Inmiddels is het de snelst groeiende hamburger take away & delivery-formule van ons land. De combinatie van Johnny’s Burger Co. en O’Tacos komt vaker voor. Ook in Krommenie is bijvoorbeeld zo’n duo-vestiging te vinden. Wanneer de nieuwe zaak in Beverwijk de deuren gaat openen, is nog niet bekend. Opvallend: in hetzelfde winkelpand was vorig jaar enige tijd hamburgerketen ‘burgerme’ gevestigd. Dat bedrijf heeft het op die locatie niet lang volgehouden.